|
Tilberedning av kake:
kake
rør smør og sukker porøst. rør i eggeplommene. mel, bakepulver og vaniljesukker siktes i vekselvis med melken.
kle en liten langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. visp eggehvitene stive, bland i sukker.
fordel massen over deigen i formen. dryss over hakkede mandler, eller mandelflak om ønskelig. stekes ved
175 grader i ca. 30 til 35 minutter. avkjøles på rist.
romkrem:
visp sammen eggeplommer, sukker, mel og melk i en gryte. kok forsiktig opp. rør hele tiden. avkjøles.
smak til med romessens. blandes med lettsukret stivpisket fløte. del kaken i to like deler på langs.
en del legges på fat med marengsen ned. ha over romkrem og legg del to oppå, med
marengsen opp. |
|
Ingredienser i kake
100 gr sukker
100 gr margarin/smør
4 eggeplommer
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
marengs:
4 eggehviter
200 gr sukker
evt. 100 gr mandler
|
romkrem:
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 1/2 ss maisenna
2 dl melk/fløte
8-10 dråper romessens
-
2 1/2 dl fløte
1 ss sukker
|
|