|
Tilberedning:
forbered ribben 2-3 dager i forveien. gni den inn med sennep, salt og pepper.
dekk den til og la den stå kaldt et par-tre dager.
steking:
legg ribben i stekeform med svoren ned,
fyll på med vann til svoren er dekket og kok ribben i forvarmet ovn - 230 grader i 20 minutter.
legg så ribben på rist over langpanne, med svoren opp. senk varmen til ca 175 grader. steker 15 minutter,
slå over 1/4 l varmt vann. 15 minutter til, slå over 1/4 l vann igjen. stekes så ca 1 1/2 - 2 timer.
øs ribben flere ganger i løpet av steketiden. svoren kan være sprø etter endt steking, men kan
også spøes under grill eller ved å øke overvarmen mot slutten av steketiden. pass på at svoren ikke svir.
sil av kraften i langpannen. brukes til sausen.
saus:
2 ss margarin brunes, ha i 4 ss hvetemel. rør sammen og spe med kraften fra langpanna, til passe tykkelse.
ha i 1 ts sennep, 1 1/2 - 2 dl fløte. (sukkerkulør om det trengs). smak til med salt og pepper. en skvett
rødvin kan gjøre susen på sausen. serveres med medisterkaker og medisterpølser, rødkål eller surkål, kokte poteter
|
|