god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift sosekjøtt (oksekjøtt) for 4 personer

 

Tilberedning:

renskjær og del kjøttet i biter. bitene vendes i mel og brunes i smør.

legg kjøttbitene over i en gryte. løken deles i båter og brunes i samme gryte som kjøttet. hell løken over kjøttbitene og kok ut gryten med vann. hell utkoket over kjøttet til bitene så vidt er dekt. ha i pepperkorn og laubær og la det trekke i ca. 45 minutter.

lag jevning av 4 ss hvetemel og 1 dl vann. rør blandingen inn i kjøttgryten. smak til med salt og pepper. om ønskelig bland i noe sukkerkulør.

la retten trekke noen minutter til for så å serveres sammen med poteter, gulrøtter og tyttebærsyltetøy

 

Ingredienser i sosekjøtt:

1 kg ferskt, benfritt oksekjøtt. (bog, bryst eller høyrygg)
4 ss hvetemel
salt
pepper
smør
3 løk
5 dl kokende vann



10-15 hele pepperkorn
3 laubær
sukkerkulør

jevning:
4 ss hvetemel
1 dl vann