|
Tilberedning:
kaffe og sjokolade has i gryte, la sjokoladen smelte ved svak varme.
rør sukker og smør hvitt. ha i egg, ett av gangen. kaffe m/ sjokolade has i, når dette har kjølnet litt.
hvetemel og bakepulver siktes i. rør godt. ha tilslutt i finrevet appelsinskall.
kle en 26 cm form med bakepapir og stek kaken ved 180 grader i 45-60 minutter.
sjekk med en kakenål etter 45 minutter. nålen skal være tørr og fin, uten kakerøre.
fyll.
rør melis og smør godt sammen. ha i egge-plomme, kaffe og appelsinsaft.
rør godt. for å få fyllet mørkt, kan det tilsettes kakaopulver til ønsket farge.
del kaken og ha fyll inni og oppå.
|
|
Ingredienser i oppskrift
150 gr smør
300 gr sukker
250 gr hvetemel
3 ts bakepulver
1 pl kokesjokolade
3 egg
2,5 dl sterk kaffe
revet skall av en appelsin |
fyll.
125 gr smør
200 gr melis
1 eggeplpmme
appelsinsaft
---------------------------
kakao |
|