god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

reker og skinke i ostesaus for 4 personer

 

Tilberedning:

gi brokkolien oppkok, og trekkes i 4 minutter. smelt smør og rør i hvetemel. spe med melk, litt om gangen. rør godt så det ikke klumper seg. ha i sennep, dill, salt, pepper og gjerne litt cayennepepper. rør i osten. rør eggeplomme og fløte sammen, for så å  ha dette i sausen. tilslutt has brokkoli, skinke og reker i. bland forsiktig.

serveres med pasta, tagliatelle eller baguetter - rundstykker

en liten skvett sherry i sausen, smaker fortreffelig

 

 

Ingredienser i oppskrift

100 gr revet jarlsbergost
200 gr skinkebiter
200 gr rensede reker
4 1/2 dl melk
1/2 dl fløte
1 eggeplomme



 

2 ss margarin
2 ss hvetemel
1 ts sennep
1 ts dill
200 gr brokkoli
salt og pepper (cayenne)