god mat og drikke -
spise velsmakende oksekjøtt
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift på høstgryte og ser hvordan oksekjøtt  blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift varm høstgryte for 4 personer


skjær kjøttet i passe biter og stek det i varm olje. brunes på begge sider. ha over hvetemel og stek litt til.

slå over buljong, rødvin og ha i lauvbærblad, løk, hvitløk og krydder.  kok opp.  demp varmen og la det trekke under lokk i ca 1 time.
 ha i oppskårne gulrøtter og sopp, smak til med salt og pepper, og kok videre i ca 15 minutter.

serveres med kokte poteter

 

Ingredienser i oppskrift

500 g grytekjøtt av okse
olje til steking
2 ss hvetemel
5 dl buljong
2 1/2 dl rødvin
2 lauvbærblad



2 fedd hvitløk
8-10 sjalottløk
1 ts timian
1/2 ts salvie
3 gulrøtter
200 g sjampinjong
salt
pepper