god mat og drikke -
spise velsmakende lutefisk
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan lutefisk
blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift lutefisk


Tilberedning:

legg fisken i ildfast form, med skinnsiden ned.
dryss over ca 2 ss salt og la dette stå 1 times tid for å trekke ut væske.
slå av væsken, dryss over resten av saltet og dekk formen med folie.
settes i ovnen, forvarmet til 200 gr., ca 40-60 min.
skjær bacon i småbiter, og stek sakte - da får man endel baconfett.

ertestuing:
5 dl erter,
1 ts sukker
1 ss margarin
1/2 dl fløte
salt og pepper
ev. litt muskatnøtt eller timian
- ertene settes i rikelig med vann over natten.
kok ertene under lokk, 2-3 timer.rør kraftig, bruk evt. stavmikser
ha i resten av ingrediensene.
- serveres med f.eks. mandelpotet, gulrøtter, ertestuing, sprøstekt baconbiter og baconfett.
sennep og grovkvernet pepper.

 

 

Ingredienser i oppskrift

ca 3 kg lutefisk
3 ss salt