|
stek oppskåret sjalottløk i litt margarin.
tilsett røkelaks i biter. ha i 2/3 av hvitvinen, kok inn til halvparten.
ta av fra varmen og rør i creme fraiche. tilsett evt. salt og pepper.
lag hvit saus:
smelt margarin, rør i hvetemel. spe med melk og ha i salt, pepper og muskat. la
det småkoke i 5 minutter under
stadig røring. kutt laksen i biter og ha den i sausen, sammen med finhakket
hvitløk. dekk bunnen av et ildfast fat med
hvit saus, så et lag med lasagneplater. ha litt revet ost oppi blandingen og
fordel dette oppå lasagneplatene. et lag lasangneplater og så hvit saus. revet
ost på toppen. tøm over resten av vinen.stekes i forvarmer ovn, 180 grader i 45
minutter.
server med brød, evt. salat
|
|
Ingredienser i oppskrift:
100 gr lasagneplater
3 sjalottløk
100 gr røkelaks
2-300 gr laksefilet
1 dl creme fraiche
2,5 dl tørr hvitvin
100 gr vellagret sveitserost
1 fedd hvitløk
salt - pepper
|
hvit saus:
30 gr margarin
10-15 gr hvetemel
2,5 dl melk
malt muskatnøtt
salt - pepper
|
|