god mat og drikke -
spise lammelår mexico
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan lammelår
blir tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift lammelår mexico for 10 personer

 

Tilberedning:

marinade:  bland marinaden og legg låret i.  skal ligge kjølig i 1-2 døgn.  snu låret/steken noen ganger.
ta steken ut av marinaden og tørk.

fyll:  rør sammen smør, finmost hvitløk, chili og oregano.  skjær små lommer i låret og fyll i smørblandingen.
krydre med salt og pepper, legges i ildfast form. slå over 2 dl marinade og 2 dl buljong.
stekes ved 190 grader i ca 2 timer.  bruk gjerne steketermometer. steken øses noen ganger under stekingen.
serveres med grønnsaker, poteter og stekesjyen. evt. lag saus av sjyen.

 

 

Ingredienser i oppskrift:
lammelår mexico

marinade:

1 flaske rødvin 0,7 dl
1 1/2 dl olivenolje
1 løk




fyll:

70 gr margarin
2 fedd hvitløk
2 ts oregano
1 ts chilipepper
salt/pepper
2 dl buljong