|
Tilberedning:
sett på stekeovnen 100 grader. skjær hvitløken i passe små biter. stikk små hull i lammelåret og putt hvitløk og persille i hver sine hull. fyll på etter smak. gni så steken inn med salt, pepper og knust rosmarin. sett i steketermometer i den kjøttfulle delen. pass på så det ikke står i benet. skjær løk og gulrøtter i biter og ha i langpannen. ha i 1/ 2 liter vann. sett langpannen i ovnen under risten med steken. stek lammelåret til ønsket grad, ca 70 grader for lett rosa stek. se beskrivelse på termometer. langsteking ved 100 grader tar ca 5 timer. øk gradene i ovnen – og tiden avkortes. se på termometer når steken er ferdig. etter ca 2 timer fylles ½ liter vann i langpannen. når steketiden
er over, sil kraften i langpannen. fyll på med vann og buljong til
det er ca 1 liter.
saus:
brun margarin i jerngryten, ha i hvetemel. rør, spe med kraft. litt om gangen til passe tykk saus. ca 1 liter kraft går med. ha i fløte. smak til med salt og pepper evt. litt rosmarin. småkoker i 2 - 3 minutter. kan også smaksettes med litt rødvin.
server med grønnsaker, for eksempel gulrøtter og rosenkål – og nykokte poteter.
|
|
Ingredienser i oppskrift
1 lammelår 2,5-3 kg
2-4 fedd hvitløk
2 ts salt
2 ts rosmarin
Pepper
persille
2-3 gulrøtter
1-2 løk |
5 dl vann * 2
-----------------------------------------
saus:
3 ss margarin
4 ss hvetemel
1 l kraft
1 dl fløte
salt, pepper og rosmarin.
|
|