god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan lammekjøtt
blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift kvernet lammekjøtt på potetmos

 

Tilberedning:

finhakk hvitløk, paprika, persille og purre. knus koriander i morteren. ingefær, pepper, kajennepepper, salt og koriandes blandes godt i farsen. bland i egg, og så persille. fres de finhakkede grønnsakene i smør, 2-3 minutter. ha i farsen. brunes. rør i tomatpure. la det stå å småputre mens potetmosen lages, etter anvisning på pakken. smør en ildfast form og ha i potetmosen. farsen bres over potetmosen og det hele toppes med revet ost. settes i forvarmet ovn, ca 200 grader, og stekes i 5-10 minutter til osten er gyllen.

 

 

Ingredienser i oppskrift

400 gr lamme/fårefarse
1 liten purre
2 fedd hvitløk
1 ts koriander
2-3 ss hakket persille
1 ts malt ingefær
1/2 ts kajennepepper
1/2 ts pepper
3/4 ts salt



 

1 egg
2 ss tomatpure
1/2 rød paprika
brokkoli

1 pose potetmos

gratineringsost