|
god mat og drikke - |
||||||||
her velger du din oppskrift |
|||||||||
|
|||||||||
oppskrift ferskt kjøtt og suppe for 4 personer |
|||||||||
Tilberedning: skjær bort brusk, marg og evt. fett fra kjøttet. del i store stykker. kok opp vannet med salt i, og legg i kjøttet. kok opp, uten lokk, og skum av etterhvert. skru ned varmen, trekk gryten tilside en liten stund, for å få ned temperaturen. la kjøttet trekke ved ca 85 grader under lokk i ca 1 1/2 til 2 timer. skal ikke koke, da blir kjøttet hardt. rens, skrell grønnsakene og skjær dem i biter. ha dem i gryta og la dem trekke med den siste 1/2 timen. kok poteter. server suppen med grønnsaker, først i måltidet. saus: rens og hakk opp løken i småbiter. smelt smør. la løken surre i til den er blank. dryss over hvetemel. rør. spe med kraft fra kjøttgryten. la sausen småkoke til løken er mør. smak til med salt. server oppskåret kjøtt og grønnsaker med poteter og løksaus, og et dryss med persille. |
|||||||||
Ingredienser i oppskrift: 3/4 - 1 kg oksebryst/høyrygg |
|
||||||||
|
|||||||||