god mat og drikke -
spise velsmakende kaker
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan henriettekake
blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift henriettekake

 

Tilberedning:
bunn:
mal mandlene.  bland med sukker. stivpisk eggehvitene.  bland forsiktig mandler/sukker i eggehviten.
ha i smurt/kledd form, og stek ved 220 grader i ca 20 minutter.

fyll:
smelt smør ved lav varme.  ha i fløte, sukker, vaniljesukker og eggeplommer.  rør til dette koker opp.
ha i sjokoladebiter underveis.  pass på å røre.  det skal bli til en tykk saus, men må ikke koke for mye.
sett fyllet til avkjøling i kjøleskapet.  smør fyllet over kaken.
toppes med stivpisket fløte og pynt med dajmkuler.

 

 

Ingredienser i oppskrift


bunn: 150 g mandler
1 1/2 dl sukker
4 eggehviter



fyll: 4 eggeplommer
50 g smør
1 1/2 dl sukker
2 dl fløte
1 ts vaniljesukker
100 g melkesjokolade

topping: 1 1/2 dl fløte
dajmkuler