|
Tilberedning:
kake
bland sammen mel, bakepulver, natron og krydder. pisk sammen olje, sukker, egg og sirup
og rør dette gradvis i melblandingen. ha i gulrot og eventuelt hakkede valnøtter.
ha røren i bakepapirkledd form, 26-28 cm, og stek kaken ved 150 - 160 grader i 1 time og 30 minutter,
eller til kakestikken er tørr ved prøvestikk. ta kaken ut og la den kjølne ca 15 minutter, før den
snus på rist og avkjøles helt.
glasur
rør sammen ost og smør. melis, vanilje og sitronsaft røres i vekselvis, til glatt og klumpfri glasur.
kle kaken. pynt med litt revet gulrot og/eller valnøtter. |
|
Ingredienser i oppskrift
gulrotkake
250 gr hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts ingefær
1/2 ts muskatnøtt
1 ts natron
2 1/2 dl solsikkeolje
180 gr brunt sukker
4 egg
170 gr lys sirup
400 gr revet gulrot
(valnøtter)
|
glasur
180 gr myk kremost
60 gr smør
180 gr melis
1 ts vaniljeessens
2 ts sitronsaft
|
|