eplekake

god mat og drikke -
spise velsmakende eplekake
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan eplekake
blir tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift eplekake

eplekake


Tilberedning:

kake
smuldre smør i hvetemel. bland i sukker og bakepulver. pisk egg lett sammen og kna det inn i blandingen. kna deigen godt sammen.
kle kakeformen (ca. 22 cm) med bakepapir.
del deigen og bruk ca. halvparten til å dekke bunnen i formen. trykk litt opp på kanten.
skrell eplene, skjær dem i båter og fordel dem i formen. dryss over kanel og sukker. perlesukker kan godt brukes.
trill pølser av resten av deigen og lag et rutelokk over eplene.
stekes i 35 - 40 minutter ved 180 grader.
serveres lunken, med pisket krem eller iskrem.

Hei, lyst på kake?

 

Ingredienser i oppskrift

eplekake
250 gr hvetemel
125 gr sukker
1 1/2 ts bakepulver
1 egg
125 gr smør

3-4 epler
kanel
sukker