god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan elgstek blir
tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

marinert elgstek for 4 personer


Tilberedning:

skjær løk og appelsin i båter. bland alle ingrediensene. ha steken i pose, tøm marinaden oppi. legges i kaldt i 2-3 døgn. snu steken et par ganger i døgnet. steken tas ut og tørkes. sil marinaden og bland denne med 1/2 liter vann kokt opp med 2 buljongterninger. steken brunes rundt det hele, 3-4 minutter på hver side. ha marinaden/buljongen i gryten og gi det et oppkok. ha i knuste einerbær og timian. skru ned varmen og la det trekke i 1 1/2 til 2 timer under lokk. ta steken ut og la den hvile, sil kraften.

saus:
brun margarin og hvetemel. rør sammen, spe med kraft til passe tykkelse. ha i fløte og appelsinjuice. smak til med salt og pepper.

skjær opp steken og server med kokte poteter og grønnsaker

 

Ingredienser i oppskrift

1,5 kg surret elgstek
2 buljongterninger
1/2 l vann
3 knuste einerbær
1 kr.m. timian

marinade:
3 dl rødvin
1/2 dl konjakk ( kan sløyfes)
1/2 dl olje
1 appelsin



1 løk
6 einerbær
4 pepperkorn

saus
1 ss margarin
2 ss hvetemel
kraft fra steken
2 dl fløte
2 ss appelsinjuice
salt/pepper