bladkrans

god mat og drikke -
spise bladkrans
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan bladkrans
blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift bladkrans

bladkrans


Tilberedning:

smelt margarin, lunk melken og ha ha i bakebollen.  rør ut gjæren i væsken.  ha i sukker, salt og kardemomme.
elt inn hvetemel.  dekk med plastfilm og sett til heving, til dobbel størrelse.
kjevle ut deigen til ca 30x40 cm.
rør sammen smør, sukker og kanel og klin dette over leiven.  rull sammen og legg på bakeplate kledd med bakepapir.
form til krans og klipp opp blader.
etterheves ca 20 minutter.
stekes ved 200 grader i 30 minutter.

ha eventuelt på melisglasur før servering.
 

 

Ingredienser i oppskrift

4 dl melk
50 gr gjær
1/2 ts salt
1 ts kardemomme
150 gr margarin
130 gr sukker
ca 600 gr hvetemel





fyll:
ca 100 gr smør
ca 50 gr sukker
2 ts kanel