|
Tilberedning:
vask og skrap blåskjellene rene. fjern byssus-trådene.
hakk opp paprika, løk og hvitløk som freses lett i olje.
ha i hvitvin og persille. kok opp, ha i blåskjell.
sett på lokk og damp i ca 5 minutter til skjellene har åpnet seg.
rist litt i gryten. ta skjellene ut når de er ferdige.
lag saus:
smelt margarin, rør i hvetemel og spe med kraft, ha så i fløten.
ha i revet ost. del skjellene og sett i porsjonsform. fyll i med ostesaus.
gratiner ved 200 grader til osten er gyldenfarget.
lag suppe:
kok opp resten av kraften, ha i fløten. kok inn 2-3 minutter. smak til med kajennepepper.
serveres med brød.
|
|
Ingredienser i oppskrift
1 kg blåskjell
1 liten paprika
2 fedd hvit løk
2 sjalottløk
1,5 dl hvitvin
hakket persille
|
saus:
1 1/2 ss margarin
1 ss hvetemel
kraft fra gryten med blåskjell
1 1/2 dl fløte
ca 100 gr revet cheddar eller annen ost
suppe:
kraften fra blåskjell
1 - 1 1/2 dl fløte
kajennepepper
|
|