god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

blåskjell - gratinert og som suppe for 2 personer


Tilberedning:

vask og skrap blåskjellene rene. fjern byssus-trådene. hakk opp paprika, løk og hvitløk som freses lett i olje. ha i hvitvin og persille. kok opp, ha i blåskjell. sett på lokk og damp i ca 5 minutter til skjellene har åpnet seg. rist litt i gryten. ta skjellene ut når de er ferdige.

lag saus:
smelt margarin, rør i hvetemel og spe med kraft, ha så i fløten. ha i revet ost. del skjellene og sett i porsjonsform. fyll i med ostesaus. gratiner ved 200 grader til osten er gyldenfarget.
lag suppe:
kok opp resten av kraften, ha i fløten. kok inn 2-3 minutter. smak til med kajennepepper.
serveres med brød.

 

Ingredienser i oppskrift

1 kg blåskjell
1 liten paprika
2 fedd hvit løk
2 sjalottløk
1,5 dl hvitvin
hakket persille



saus:
1 1/2 ss margarin
1 ss hvetemel
kraft fra gryten med blåskjell
1 1/2 dl fløte
ca 100 gr revet cheddar eller annen ost

suppe:
kraften fra blåskjell
1 - 1 1/2 dl fløte
kajennepepper