god mat og drikke -
spise berlinerboller
sammen med gode venner
god og mett

     

 

her velger du din recipe og ser hvordan berlinerbollene blir
tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

recipe berlinerboller

 

 



translation tool






 

 

Tilberedning:

gjær og 1 ts sukker røres ut i lunken melk. dekk til og la stå lunt og ese ca 10 minutter. smelt margarin, slå sammen egget, bland. ha i mel, salt og sukker. tilsett gjærblandingen og elt deigen med mikser, til deigen er glatt. dekk til med plast og hev til dobbel størrelse. kna så deig, dekk til og hev 5 minutter til. del deigen i fire. kjevle ut to av delene. bruk et glass og marker ringer på den ene leiven. legg på fyll. pensle på eggehvite rundt kantene. legg over den andre leiven og stikk ut bollene med glasset. klem sammen rundt kanten, og stek i matfettet. 3-4 boller om gangen i 3 minutter under lokk, snu, 2-3 minutter uten lokk. pass på at fettet ikke blir for varmt. bollene legges på kjøkkenpapir og vendes deretter i sukker.

 

Ingredienser i oppskrift

30 gr gjær
1 ts sukker
snaut 2 1/2 dl melk
60 gr margarin
500 gr hvetemel
40 gr sukker
1 kr m salt
1 egg
matfett til koking



fyll:
ferdig vaniljekrem eller bringegærsyltetøy
sukker