god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

svineribbe med sprø svor for 4-6 personer


Tilberedning:

forbered ribben 2-3 dager i forveien. gni den inn med sennep, salt og pepper. dekk den til og la den stå kaldt et par-tre dager.
steking:
legg ribben i stekeform med svoren ned, fyll på med vann til svoren er dekket og kok ribben i forvarmet ovn - 230 grader i 20 minutter. legg så ribben på rist over langpanne, med svoren opp. senk varmen til ca 175 grader. steker 15 minutter, slå over 1/4 l varmt vann. 15 minutter til, slå over 1/4 l vann igjen. stekes så ca 1 1/2 - 2 timer. øs ribben flere ganger i løpet av steketiden. svoren kan være sprø etter endt steking, men kan også spøes under grill eller ved å øke overvarmen mot slutten av steketiden. pass på at svoren ikke svir. sil av kraften i langpannen. brukes til sausen. saus:
2 ss margarin brunes, ha i 4 ss hvetemel. rør sammen og spe med kraften fra langpanna, til passe tykkelse. ha i 1 ts sennep, 1 1/2 - 2 dl fløte. (sukkerkulør om det trengs). smak til med salt og pepper. en skvett rødvin kan gjøre susen på sausen. serveres med medisterkaker og medisterpølser, rødkål eller surkål, kokte poteter

 

Ingredienser i oppskrift

ca 3 kg ribbe
sennep
salt
pepper