god mat og drikke -
spise  velsmakende quiche
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan quiche med røkelaks blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift quiche med røkelaks

quiche med røkelaks


Tilberedning:

smuldre smør i hvetemel, og bland i timian, eggeplomme og mesteparten av vannet.
bland til deigen henger sammen.  ha i mer vann om nødvendig.  elt deigen raskt til
glatt deig.  sett den kaldt i 20 minutter.

smør en 20 cm paiform.   kjevle ut deigen og legg i formen.  legg over bakepapir, hell over
ris og stek i 10 minutter ved 210 grader.  ta så av ris og papir, stek ytterligere i 10 minutter.
demp varmen til 180 grader.
 bland alle ingrediensene til fyllet.  spar litt røkelaks til pynt.  hell blandingen i
den forstekte paibunnen, og stek ca 20-25 minutter.  pynt med røkelaks.
 

 

Ingredienser i oppskrift

deig:

2,5 dl hvetemel
60 gr smør
1 ts hakket timian
1 eggeplomme
1-2 ss kaldt vann




fyll:

150 gr røkelaks
125 gr fløteost
2 egg
2 ss majones
2 ss hakket gressløk
1 ss hakket timian
1/2 ts revet sitronskall