god mat og drikke -
spise pinnekjøtt
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan pinnekjøtt
blir tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift pinnekjøtt med kålrotstappe


Tilberedning:

pinnekjøtt
beregn ca 500 gr pinnekjøtt pr person.
vannes ut natten over. legg bjørkepinner i gryten, og kjøttet oppå. ha i vann til bjørkepinnene er dekket. ikke over kjøttet. trekkes 2 til 3 timer. - til kjøttet slipper benet. noen minutter under grillen gjør kjøttet sprøtt og godt.

serveres med kokte poteter, kålrotstappe og smeltet smør med en skvett fløte i.

kålrotstappe
skrell og skjær kålroten i biter. kokes til den er mør i lettsaltet vann. slå av vannet og stamp kålroten, til den er jevn. rør inn margarin, ha i hvetemel. rør godt. spe med melk til stappen er passe tykk. smak til med salt og nykvernet pepper.

 

Ingredienser i oppskrift

pinnejkøtt
kålrot ca 1,5 kg
2ss margarin
2 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
salt
pepper