god mat og drikke -
spise en velsmakende kake
sammen med gode venner
god og mett

   
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan kaken blir
tilberedt - på video

     

 

  startside  vis filmskriv ut

 

nøttekake med gul krem


Tilberedning:


kake bunn:
pisk eggedosis av sukker og egg. ha i malte nøtter/mandler. deretter mel og kakepulver. tilslutt melk. kle kakeformen med bakepapir, ha i røren og stek kaken i forhåndsvarmet ovn. 175 grader i 45 - 55 minutter.

gul krem:
kok opp fløte, sukker og eggeplommer. rør hele tiden. pass på så det ikke setter seg i bunnen. avkjøles. ha så i smør og vaniljesukker. rør godt til glatt og jevn røre. settes i kjøleskapet til den er helt kald. ha kaken på fatet og dekk den med gul krem. dryss over mandelflak som pynt.

 

Ingredienser i kake

kakebunn
4 egg
300 gr sukker
200 gr nøttekjerner, evt. bland nøtter/mandler
100 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 1/2 dl melk



gul krem
 3 eggeplommer
1 dl fløte
80 gr sukker
1 ts vaniljesukker
100-150 gr meierismør