god mat og drikke -
spise et velsmakende måltid
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan retten blir
tilberedt - på video

         

 

  startsidevis filmskriv ut

 

oppskrift gravlaks

 

Tilberedning:

laksen dypfryses og tines før tilberedning. skjær vekk fett og ben. knus einerbær og bland alt krydderet. dekk fatet med dill og dryss på et par
ts krydderblanding.

legg en filet med skinnet ned, dynk fileten med konjakk. ha på krydder og godt med dill. dynk filet 2 med konjakk og ha på krydder og dill. legg filet 2 oppå den første. hell over resten av konjakken og strø på resten av dillen.

legges med lett press i kjøleskapet i 3 dager. snu filetene og legg i press i 2 dager. fjern overflødig krydder og dill. legges i fryseren i min. 1 døgn.

 

 

Ingredienser i oppskrift

1 kg laksefilet
2 store ss havsalt
1 ss sukker
1 ts pepper



 

4 store ss dill
1 ss einerbær
1 dl konjakk