god mat og drikke -
spise fårikål
sammen med gode venner
god og mett

     
 

her velger du din oppskrift
og ser hvordan fårikål
blir tilberedt - på video

         

 

  startside  vis filmskriv ut

 

oppskrift fårikål for 4


Tilberedning:

skjær opp kål i biter, ta bort den grove stilken.   del store kjøttstykker.
legg kjøtt og kål lagvis i gryten. start med kjøtt. salt, pepperkorn
 og hvetemel has i mellom lagene.
slå over kokende vann. kok opp og la det hele trekke i ca. 2 timer. rist litt i gryten (ikke rør oppi) av og til, så det ikke koker fast.
smak eventuelt til mer salt
.
serveres med nykokte poteter.
 

 

Ingredienser i oppskrift

1 1/2 kg lammekjøtt, bryst eller bog
1 1/2 kg hodekål
2-3 ts salt
1 ss pepperkorn, hele
1-2 ss hvetemel
6-7 dl kokende vann